Ingrediënten stamppot
- 1 kg kruimige aardappels
- 1 knolselderij
- 2 winterpenen
- 125 ml melk
- 250 g belegen PLUS Klaverland kaas
- 4 goudreinetten
- 2,5 tl kaneel
- 1 el rietsuiker
- 125 g walnoten
- 125 g rozijnen
Bereidingswijze stamppot
- Verwarm de oven voor op 200 graden.
- Breng een pan met water en een beetje zout aan de kook.
- Schil en snijd de aardappels, knolselderij en de winterpeen in gelijke stukken en kook ze in circa 15 minuten gaar.
- Pureer de aardappels, knolselderij en de winterpeen met een pureestamper.
- Verwarm de melk en rasp de kaas, giet het mengsel vervolgens bij de knolstamp om hem smeuïg te maken en brengt op smaak met zout en versgemalen peper.
- Snijd de appels in partjes en meng deze in een kom met de kaneel en de rietsuiker.
- Verdeel de appelpartjes over een met bakpapier beklede bakplaat en bak de appelpartjes in ongeveer 15 minuten zacht in de oven.
- Verwarm een pan en rooster de walnoten circa 4 minuten.
- Verdeel de stamppot en appeltjes uit de oven over de borden en strooi de walnoten en rozijnen er overheen.