Noten helpen je bloedvaten gezond te houden en leveren veel gunstige voedingsstoffen zoals vezels, eiwit, ijzer en onverzadigd vet.
Ingrediënten bloemkoolcurry
- 2 bloemkolen
- 3 laurierblaadjes
- een scheut zonnebloemolie
- 1 bosje lente-ui
- 4 cm verse gember
- 2 theelepels komijnzaad
- zilvervliesrijst
- zout
- 5 eetlepels Thaise rode curry pasta
- 800 ml kokosmelk
- 100 g cashewnoten
- 1 limoen
- een bosje verse koriander
- 350 g rijst
Bereidingswijze bloemkoolcurry
- Breng een grote pan water aan de kook. Verdeel de bloemkool in roosjes en kook samen met een snufje zout en de laurierblaadjes in ongeveer 5 minuten beetgaar.
- Verhit ondertussen in een grote pan, bijvoorbeeld een braadpan, een scheut zonnebloemolie en roerbak de lente-ui, de gehakte gember en de komijn even kort.
- Voeg de currypasta toe, roer alles door elkaar en schenk dan de kokosmelk erbij. Roer alles goed door en laat het rustig koken.
- Giet de bloemkool af en doe ze bij in de pan, roer alles goed door elkaar.
- Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
- Rooster de cashewnoten tot ze een beetje verkleuren.
- Serveer de bloemkoolcurry met de geroosterde cashewnoten en de rijst. Je kunt er naar smaak een beetje limoen overheen persen en de gehakte koriander eroverheen doen.