Ingrediënten
- 2 el Becel Original Vloeibaar
- 2 kippendijfilets, in gelijke stukjes
- 2 teentjes knoflook, geperst
- 1 ui gesnipperd
- 1 citroen, geperst
- 300 gram orzo
- 250 gram cherrytomaatjes
- 200 gram doperwtjes
- 200 gram groene aspergetips
- 200 gram spinazie
- 600 ml groentebouillon
- 15 gr basilicum, fijngesneden
- 1 el tomatenpuree
- 1 tl Italiaanse kruiden
- zout en peper
Bereidingswijze
- Verhit ongeveer twee eetlepels Becel in een grote braadpan op middelhoog vuur en fruit hierin de ui totdat deze glazig begint te worden. Voeg de knoflook toe en bak deze nog even mee.
- Voeg vervolgens alle groenten behalve de erwtjes en spinazie, de kippendijfiletreepjes, tomatenpuree, verse basilicum en Italiaanse kruiden toe en bak deze totdat de kip mooi bruin kleurt en gaar begint te worden.
- Zet het vuur lager en voeg de orzo en groentebouillon toe Laat het geheel ongeveer tien minuten pruttelen tot de orzo gaar is terwijl je af en toe even roert. Voeg de doperwten en spinazie toe en laat even pruttelen tot de spinazie geslonken is. Breng op smaak met peper en zout.
- Verdeel de orzo en de groenten over de borden, knijp er een beetje citroen over uit en garneer met de eventueel overgebleven basilicum.