“Heerlijk! Beter dan elke lasagne die ik ooit heb gegeten!”
Maaltijdzoeker Johan
Ingrediënten gezonde lasagne
- 400 g mager rundergehakt
- 1 pakje lasagnebladen
- 2 eetlepel olijfolie
- 1 ui
- 2 tenen knoflook
- 400 gram verse seizoensgroenten
- 400 gram gezeefde tomaten
- 4 grote tomaten
- 1 zakje geraspte oude kaas
- 1 bol mozzarella
- 1 eetlepel Italiaanse kruiden
Bereidingswijze lasagne gezond
- Snijd alle groenten in kleine stukjes.
- Fruit de ui en knoflook in een ruime pan. Gebruik een pan die geschikt is om lasagnesaus in te maken.
- Voeg het gehakt toe en bak gaar.
- Voeg de groenten toe en bak zachtjes mee.
- Voeg de verse en de gezeefde tomaten toe en breng op smaak. Gebruik hiervoor peper, zout en Italiaanse kruiden (gebruik bij voorkeur verse kruiden). Optioneel kun je nog wat sambal gebruiken voor extra pit.
- Bouw de gezonde lasagne op door laagjes saus en lasagnebladen af te wisselen in een ovenschaal. Herhaal dit tot de schaal vol is.
- Dek de laatste lasagnevellen af met de saus, plakjes mozzarella en geraspte kaas. Zorg ervoor dat de schaal niet te vol wordt, dan kookt hij over.
- Bak de gezonde lasagne in ongeveer 30 minuten af in een voorverwarmde oven op 200 graden. Check na een half uur even of de lasagnebladen gaar zijn.
- Laat de gezonde lasagne even 10 minuten rusten voordat je deze aansnijdt.