Hachee is heerlijk om te serveren met rode kool en aardappelpuree.
Ingrediënten hachee
- 1 kg riblappen
- 2 grote uien
- 50 g roomboter
- 500 ml runderbouillon
- 2 eetlepels rode wijnazijn
- 2 blaadjes laurier
- 4 kruidnagels
- 2 plakken ontbijtkoek
Bereidingswijze hachee
- Snijd het vlees in stukken en meng met de bloem.
- Laat ondertussen de boter in de braadpan smelten, voeg het vlees toe en bak het rondom bruin. Doe dit eventueel in delen als de pan niet zo groot is.
- Als al het vlees gebakken is, haal je het uit de pan. Snijd de uien en bak die in het braadvet. Als de uien glazig zijn voeg je het vlees weer toe.
- Voeg dan de 500 ml runderbouillon, de rode wijnazijn, de laurierblaadjes en de kruidnagels toe.
- Roer alles goed door en laat dit terwijl je het af en toe doorroert minimaal twee uur stoven.
- Voeg aan het einde van de stooftijd twee plakken ontbijtkoek toe en laat nog minimaal een uurtje pruttelen.
- Serveer de hachee met rode kool en aardappelpuree.