Ingrediënten Hollandse stoofpot met appelstroop
- 600 g rib-runderlappen, in grove stukken gesneden
- 3 el appelstroop
- 2 el Franse mosterd
- 1 grote ui, grof gesnipperd
- 25 g ongezouten roomboter
- 4 laurierblaadjes
- 250 ml runderbouillon
- 300 g winterpeen
- 250 g sperziebonen
- peper en zout
Bereidingswijze Hollandse stoofpot met appelstroop
- Bestrijk het vlees met de appelstroop en de mosterd.
- Smelt de boter in een braadpan. Doe de ui en het vlees erbij en braad het vlees kort aan.
- Giet de runderbouillon erbij en voeg de laurier toe.
- Zet het vuur laag en stoof het vlees in zo’n 2,5 uur gaar.
- Snijdt ondertussen de winterpeen in plakjes en de sperziebonen doormidden.
- Voeg de wortel en sperziebonen na 2,5 uur toe en laat nog 15 minuten sudderen.
- Breng de Hollandse stoofpot met appelstroop op smaak met peper en zout.
- Het stoofpotje is lekker met aardappelpuree of ovenfrietjes!