Voeg chili vlokken toe voor extra pit.
Ingrediënten
- 400 gram aardappelen
- 2 stuks rode uien
- 1 teentje knoflook
- 600 gram gemengd gehakt
- 1 blikje tomatenblokjes in blik
- 1 theelepel oregano
- 1 theelepel kaneel
- 200 gram roomkaas
- 50 gram geraspte kaas
- 150 gram veldsla
Bereidingswijze
- Breng een pan met ruim water aan de kook en verwarm de oven voor op 220 graden.
- Schil de aardappelen. Pel en snipper de ui en knoflook.
- Kook de aardappelen 10 minuten. Giet af en snijd in plakjes.
- Verhit een scheutje olie in een koekenpan en fruit de ui en knoflook aan en bak het gehakt 5 minuten. Voeg het blik tomaten toe samen met de oregano en kaneel en meng door elkaar.
- Doe het gehakt in een ingevette ovenschaal en leg de plakjes aardappel er boven op. Smeer de roomkaas over de aardappelen en verspreid de kaas erover. Bak ongeveer 10 minuten in de oven totdat de kaas goudbruin is.
- Maak de veldsla aan met en scheutje olie en versgemalen zwarte peper.
- Snijd de moussaka in stukken en verdeel deze over 4 borden samen met de veldsla.