“Ook heel lekker met een frisse salade of wat stokbrood!”
Thuiskok Marianne
Ingrediënten vegetarische pasta
- 500 g penne pasta
- 2 rode uien
- 8 tenen knoflook
- 2 el olijfolie
- 8 flinke wortels
- 1 groentebouillonblokje
- 4 x 400 g gepelde tomaten van goede kwaliteit
- 200 g pecorino
- 140 g feta
- 250 ml crème fraîche
- zout, peper en oregano
- verse basilicum ter garnering
Bereidingswijze vegetarische pasta
- Snipper de ui en de knoflook en fruit deze met een scheut olijfolie in een ruime pan op matig vuur.
- Schil de wortels en snij in plakken. Bak de wortels even mee met de ui en knoflook.
- Voeg 500 ml water, het bouillonblokje en 4 eetlepels oregano toe. Roer alles goed en breng het mengsel aan de kook.
- Plaats wanneer het mengsel kookt een deksel op de pan, draai het vuur laag en laat even doorkoken.
- Voeg na 5 minuten de gepelde tomaten toe en plet deze.
- Breng de saus op smaak met zout en peper.
- Laat de saus op middelhoog vuur, met de deksel van de pan, indikken. Blijf regelmatig roeren.
- Vet twee ovenschalen in met een beetje boter of olie en rasp de pecorino.
- Kook de pasta net beetgaar. Hij mag iets steviger blijven dan normaal, want de pasta gaart verder door in de oven.
- Giet de afgegoten pasta in de ovenschaal en roer de helft van de pecorino en feta door de pasta. Verdeel vervolgens de saus over de schalen en meng goed met de pasta.
- Dek de vegetarische pasta af met de crème fraîche en verdeel de rest van de pecorino en feta over de schalen.
- Bak de pastaschotel 15-20 minuten op 180 graden. Garneer het gerecht met verse basilicum.